HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j


Overige Specialiteiten
Online afspraak
knippen & stylen
Ivm. de complexiteit van een kleurbehandeling
vragen wij u telefonisch contact met ons op te nemen.

Meneer en mevrouw Huizenaar aan het woord

Van toen tot nu! Huizenaar Kappers

Huizenaar Kappers is al meer dan 80 jaar een begrip in Venlo en omgeving. In 1934 opende Sjaak Huizenaar senior (de opa van Frank en Jeannine Huizenaar) zijn herenkapsalon in een kamertje in de Peperstraat, om daarna te verhuizen naar de Nieuwstraat. In 1942 verhuisde het gezin (vader, moeder en zoon Jac) naar de Gasthuisstraat 30, een groter pand waar men kon werken en wonen. Tijdens de oorlogstijd werd de kapsalon voor enige tijd gesloten. Na de oorlog kon de familie weer terug naar hun woonhuis en kapperszaak en werd de zaak verbouwd. Voorin kwam de damesafdeling en achterin de herenafdeling

Ook Jac koos voor het kappersvak. Hij volgde een opleiding bij de kappersschool in Venlo. De lessen werden gegeven door een kapper uit de stad. Ook in Düsseldorf is Jac werkzaam geweest. Het echte kappersvak leerde hij bij zijn ouders in de zaak. Daar deed hij zijn ervaring op. Zijn moeder was zijn leermeester, zij leerde hem de juiste kneepjes van het vak. Net als nu moest Jac destijds blijven leren, trainingen van Schwarzkopf, Wella maar ook van Kérastase, Jac heeft ze allemaal gevolgd. Ook trainen op het vakgebied hoorde erbij net als de onderlinge wedstrijden met andere ondernemers, daar leerde je ook van elkaar. 

Bij deze wedstrijden leerde hij Jacqueline Schouenberg kennen. Jacqueline is de dochter van een kappersfamilie uit Tegelen. Samen hebben ze aan vele wedstrijden deelgenomen, eerst als concurrent maar later als geliefden. In 1963 trouwde Jac Huizenaar met Jacqueline Schouenberg en gingen ze samen verder in de kapsalon aan de Gasthuisstraat. Ze groeiden uit tot een begrip in Venlo en omstreken. Uit dit huwelijk kwamen twee kinderen Frank en Jeannine. op de vraag wat Jac opvallend vind van de huidige trends is dat wat hij voorspeld heeft is uitgekomen. Vroeger werd er voornamelijk geknipt in de salons, het kleuren van haar werd vroeger bijna niet gedaan. 40 jaar geleden voorspelde Jac al dat kleuren steeds gewoner zou worden.

Meneer en mevrouw Huizenaar

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de salons. In 1991 heeft Frank de zaak aan de Gasthuisstraat overgenomen. Dit betekende echter niet dat Jac en Jacqueline niets meer zouden doen.
Daar waren ze nog niet aan toe.

In de Gasthuisstraat waren ze enige jaren voor de overname door Frank, gestart met Haarwerken. Eerst alleen maar haarstukjes om de opgestoken haren voller te laten lijken, maar later ook echte haarwerken. Na de overname zijn ze met de Haarwerken naar de Hertog Reinhoudsingel verhuisd om daar verder te gaan met het vak waar hun passie lag en ligt.

Nu in 2017 behoort ook de afdeling Haarwerken tot de Huizenaar Groep. Jac en Jacqueline Huizenaar genieten van hun kinderen en kleinkinderen en zijn graag bezig met hun hobby's. Jac maakt graag een stukje muziek en Jacqueline legt graag een kaartje. Ze komen beide met grote regelmaat in de salons. We zien ze elk jaar weer met de nieuwjaarspresentie en wanneer er een (her)opening is van een salon komen ze ook altijd even kijken. Maar ook zonder reden komen ze gewoon zomaar voor de gezelligheid, of als "klant" de salon (s) binnenlopen. De meeste medewerkers kennen ze van naam en ook nu zijn er nog steeds medewerkers waar ze mee samen hebben gewerkt.

 

HK kort j HH kort j HS kort j HA kort j